Platform voor
Indiaas geïnspireerde kunsten

CREATIEVE
UITWISSELING

Artistiek & Academisch

Maghenta is een internationaal, eigentijds platform voor Indiaas geïnspireerde kunsten. Maghenta is een woordspeling en samentrekking van Magenta en Ghent. Magenta is een felroze kleur die we associëren met de intensiteit van India. Gent is de stad waar onze organisatie gevestigd is, gekend om zijn creativiteit en open mindedness.

Het idee voor dit platform ontstond enkele jaren nadat we in 2015 het Indiase danscollectief Bollylicious oprichtten. Bij het opvoeren van onze Indiaas geïnspireerde choreografieën in een Europese context, ervoeren we een gebrek aan kennis, begrip en gebruik van Indiase kunstvormen in het internationale en hedendaagse kunstenlandschap. Een gemiste kans, want de gelaagdheid van menig Indiase (traditionele) kunsten heeft het potentieel te raken, verrijken en inspireren.

Met Maghenta (co-)produceren we daarom Indiaas geïnspireerd werk van Bollylicious en van onze dansers individueel via het Open Ensemble. We stimuleren artistiek onderzoek en dialoog in de vorm van uitwisselingsprojecten tussen artiesten onderling, en tussen de culturele, academische en bedrijfssector.

PRODUCTIES

Open Ensemble & Danscollectief Bollylicious