Indialogue

Contextualisering van diversiteit in onze globale samenleving via een Indiaas geïnspireerd festival en conferentie. 

Indialogue is een ontmoetingsplaats om gedachten en ervaringen te wisselen met publiek, artiesten, academici en mensen uit de bedrijfssector. 

Indialogue Festival is een uniek, tweejaarlijks festival in Gent en Leuven dat diversiteit en cultuur mee op de kaart zet. Dit multidisciplinair 4-daags festival omvat muziek en dansvoorstellingen die eigentijdse uitwisseling tussen België & India stimuleren, maar ook tal van evenementen zoals business events en educatieve activiteiten in lagere en middelbare scholen en de publieke ruimte. 

Indialogue Conferentie. Via lezingen en interactieve sessies, wisselen we academische en artistieke inzichten uit en creëren we nieuwe mogelijkheden voor verder onderzoek en nieuwe onderzoekspistes voor de ontwikkeling van artistiek en academisch werk.

 

Maghenta organiseert dit 4-daags event samen met India House Leuven en vele partners uit de culturele, academische en bedrijfssector.

Programma van onze eerste editie 

Maandag 22 november 2021

Indialogue conferentie: Opening debate on Network for Scholar-Practitioners of South-Asian performing arts. 

In dit deel van de conferentie richten we een internationaal netwerk op voor scholar-practitioners die werken binnen een Zuid-Aziatische context. We willen de belangrijke rol en dubbele positionaliteit van Scholar-Practitioners uitlichten, hun voordelen en problemen die zich voordoen bij het innemen van deze positie, en hoe deze positionaliteit nog kan worden verbeterd en gewaardeerd zowel binnen de academische als de culturele sector.

Dinsdag 23 november 2021

Gala openingsevent Catching the Indian Tiger 

ism. BICC&I (Belgo-Indian Chamber of Commerce and Industries)

Informatie binnenkort beschikbaar

Woensdag 24 november 2021

Rite of Spring - Seeta Patel Dance

De bekroonde choreograaf Seeta Patel (VK - India) herinterpreteert dit iconische ballet in de krachtige, klassieke Indiase dansstijl Bharatanatyam. De avant-garde muziek van Igor Stravinsky sloeg het Parijse publiek met verstomming tijdens de première in 1913  en heeft sindsdien menig kunstenaars beïnvloed. Ontdek een nieuwe vertelling van dit heidense volksverhaal gekenmerkt door ritmisch complex voetenwerk, gedetailleerde expressie en geometrische en dynamische bewegingen. De productie wordt in het VK gelauwerd als één van de meest opwindende uitwisselingen tussen Oost en West vandaag de dag, die noties van het exotische en oriëntalistische percepties van oosterse klassieke dans overstijgt. Rite of Spring slaat een spannende brug tussen twee technische, krachtige en suggestieve kunstvormen: westerse klassieke muziek en Indiase klassieke dans.